IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Пътна обстановка
11:30 | 2 февруари 2022
Обновен: 08:38 | 25 април 2024

Пътят София - Варна е затворен от тир преди Севлиево

"Оранжев код" за обилни снеговалежи е определен за областите Бургас, Ямбол, Кърджали, Смолян и Хасково

По материала работи: Слав Велев
Пътят София - Варна е затворен от тир преди Севлиево

Снимка: Фейсбук

Катастрофа между два камиона затвори пътя София – Варна, съобщава кореспондентът на bTV в региона. Произшествието е станало към 8:30 ч. тази сутрин. По първоначална информация шофьорът на тир със сръбска регистрация, движещ се в посока Варна, изгубил контрол и навлязъл в насрещното платно.

При опит да избегне челен удар с насрещно движещия се камион с габровска регистрация водачът завърта каросерията към канавката. Със задната част тира му се удря в камиона. Пострадали няма. Според шофьорите пътят не е бил почистен.

Тежкотоварните автомобили изчакват на място, а леките се пренасочват по обходни маршрути.

Междувременно от АПИ съобщават, че 885 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава. При необходимост в почистването ще се включат и допълнително машини.

Дали тежкотоварната кола е била подготвена за зимни условия и е карала със скорост, съобразена с пътните условия, засега не е ясно. Повече от ясно е обаче, че блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Припомняме, за снегопочистване е ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета през проходите „Троянски“, „Превала“, „Печинско“, „Рожен“ и „Предел“. Поради обилния снеговалеж е ограничено движението на камиони над 12 т с ремаркета и полуремаркета по републиканските пътища на територията на област Смолян. За снегопочистване е ограничено преминаването на МПС над 12 тона и по път II-37 Батак – Доспат, по път II-84 Велинград – Разлог в участъка от с. Варвара до отбивката за с. Аврамово, по път III-198 Гоце Делчев – Катунци и път III-358 Шипково – Рибарица.

Предупредителен оранжев код за обилни снеговалежи е определен от метеоролозите за областите Бургас, Ямбол, Кърджали, Смолян и Хасково. Жълт код е за областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България, твърдят от АПИ.

Коментари

Alb11g завет 80г ( преди 2 години )
rate down comment 1 rate up comment 0
Субашин ( преди 2 години )
София- Варна? Пътека, а не път!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна