IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Пътна обстановка
10:00 | 4 февруари 2022
Обновен: 21:44 | 22 април 2024

Трикове за паркиране на колата ви, че на паяка да му се отще да я вдига

Някои от тях помагат много

По материала работи: Ставри Таргов
Трикове за паркиране на колата ви, че на паяка да му се отще да я вдига

Колкото и да се опитваме да спазваме правилата за паркиране, понякога се налага да ги нарушаваме. Най-често това се дължи на остър недостиг на паркоместа, какъвто в големите градове в страната ни е обичайна картинка. И тогава трябва да оставите колата на свой риск на грешното място, в нарушение на маркировката или под знака "Паркирането забранено".

Именно тук ни чака голяма неприятност - "паякът" и последващата глоба. До какви трикове прибягват някои собственици на автомобили, за да не бъде репатрирана тяхната кола до наказателния паркинг.

Човек в колата

Според правилата колата не може да бъде евакуирана, ако в нея седи човек. Ето защо, ако знаете предварително, че ще ви се наложи паркиране на "трудно" място и най-често е в центъра на града, вземете придружител със себе си.

Заключете колата

Носете си верига с катинар. Когато сте паркирани, прокарайте веригата през отвор в джантата и я заключете към най-близкия парапет или дърво. Този метод няма да позволи на "паяка" да премести колата ви.

Повече по темата четете в Autоmedia.bg

Коментари

Новини Варна