IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Пътна обстановка
11:20 | 28 май 2022
Обновен: 11:21 | 28 март 2024

От 30 май се възстановява движението на тирове по АМ „Хемус“

В посока Варна обаче тежкотоварният трафик ще продължи да преминава по обходния път София – Ботевград през Витиня

По материала работи: Ставри Таргов
От 30 май се възстановява движението на тирове по АМ „Хемус“

От понеделник, 30 май, се възстановява движението по автомагистрала „Хемус“ на тежкотоварните камиони над 12 тона, пътуващи за София. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), цитиран от БТА. В посока Варна тежкотоварният трафик ще продължи да преминава по обходния път София – Ботевград през Витиня.

През миналата седмица започна ремонт на виадукта при 34-ти км на магистрала „Хемус“ в платното за София. За изпълнение на дейностите е ограничено движението по двете активни ленти на съоръжението и трафикът преминава в изпреварващата лента.

От понеделник ще се възстанови движението на всички автомобили по двете активни ленти и ще бъде ограничено преминаването по изпреварващата лента. Скоростта на движение в участъка е до 70 км/ч.

Изпълнените ремонтни дейности позволяват да се възстанови движението на тежкотоварни камиони над 12 тона в посока София и да се улесни преминаването по обходния път през Витиня. Срокът за приключване на строителните работи на съоръжението е до 18 юни т. г., припомнят от АПИ.

Съоръжението при 34-ти км е в лошо състояние и по него е ограничено преминаването на тежкотоварните превозни средства. През миналата година е работено по укрепването на платното за Варна. Тази година работата продължава.

В момента се ремонтира и обходният път през Витиня. Текущите дейности на пътя Ботевград – София са в участъка от кръстовището до местността „Витиня“.

Трасето е в много лошо състояние, а по него преминава тежкотоварният трафик заради ремонта на тръбата за София на тунел „Ечемишка“ и на виадуктите при 33-ти и 34-ти километър на автомагистрала „Хемус“.

Това налага извършването на спешни аварийно-възстановителни работи, за да се осигури безопасното преминаване на камионите по отсечката от първокласния път, съобщават още от пътната агенция, пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна