IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Пътна обстановка
12:30 | 26 юли 2022
Обновен: 01:39 | 20 април 2024

Внимание шофьори: Затварят АМ "Хемус" от и към Варна в сряда за

Българската браншова камара "Пътища" започва безсрочни стачни действия в цялата страна

По материала работи: Слав Велев
Внимание шофьори: Затварят АМ "Хемус" от и към Варна в сряда за

Снимка: БТА/АРХИВ

Българската браншова камара "Пътища" започва безсрочни стачни действия в цялата страна. Във връзка с това, на 27.07.2022 г./СРЯДА/ ще се проведе Национален протест на строителния бранш, подкрепен от Камарата на строителите в България.

Лoкацията за Варна е АМ ХЕМУС изход/вход.

- посока София: бензиностанция "Лукойл"
- посока Варна: бензиностанция "Петрол"

Движението ще бъде затворено от 10:00 до 11:00 часа.

Конкретният повод за протестите е отмененото миналата седмица приемане от ресорната комисия в парламента на доклад от проверките на извършената миналото лято работа. Миналата сряда регионалната комисия отложи в последния момент заседанието си, на което трябваше да гласува доклада, от чието приемане зависи изплащането и на втората половина от дължимите пари - около 560 млн. лв. Поводът за отмяната на заседанието, който е изтъкнал пред колегите си председателят на комисията Настимир Ананиев от ПП, е, че “има проблем със становището на ДНСК”. Става дума за становище, от което излиза, че миналогодишните ремонти са в по-голямата си част текущи, т.е. са направени законно, следователно фирмите трябва да си получат парите. Междувременно комисията е обявила заседание и във вторник, 26 юли, но със съвсем друг дневен ред.

Коментари

Новини Варна