IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Пътна обстановка
15:00 | 20 август 2022
Обновен: 18:46 | 15 април 2024

Затварят "Аспаруховия мост" за симулация на тежка катастрофа

Сблъсъкът ще бъде между автобус с пътници, и автоцистерна

По материала работи: Слав Велев
Затварят "Аспаруховия мост" за симулация на тежка катастрофа

Снимка: Фейсбук/Александър Николов

Симулация на тежка катастрофа между автобус, превозващ пътници, и автоцистерна ще бъде проведена на "Аспаруховия мост" във Варна на 31 август. Тя ще се разиграе от 19.30 до 21.00 ч. За целта ще бъде затворена за движение дясната пътна лента от платното на Аспаруховия мост в посока Бургас.

Това съобщи във Facebook зам.-областният управител Александър Николов и сподели кадри от извършения на 17 август оглед в зоната на предстоящото мероприятие.

Съвместното пълномащабно учение с участието на всички съставни части на единната спасителна система (ЕСС) се организира от Областна администрация - Варна в изпълнение указанията на Държавна агенция за безопасност на движението по пътищата (ДАБДП), уточнява Николов.

Темата на учението е: „Ликвидиране на последствията от възникнало тежко пътнотранспортно произшествие (ПТП) с пострадали хора и изтичане на горими течности (ГТ)“.

Ще бъде симулирано настъпване на тежко ПТП между автобус, превозващ пътници, и автоцистерна. Ще бъдат отработени действия за спасяване и извозване на пострадали хора, предотвратяване на екологично замърсяване от изтеклите ГТ в морски води и въздушно наблюдение на терена от вертолет на ВМС.

Мястото на провеждане е високата част на Аспаруховия мост до стълб с №8202 и граничната зона между сушата и единия от каналите към Варненското езеро, където автоцистерната е паднала от моста след настъпилата катастрофа.

Участници в учението са: Военноморските сили на България, Община Варна, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Варна, Регионална дирекция "Автомобилна администрация" - Варна, Областното пътно управление във Варна, дирекция "Морска администрация", ТП "Пристанище Варна" при ДППИ, РЗИ – Варна, БЧК – Варна, Сектор "Пътна полиция", Сектор "Охранителна полиция" и Сектор "Разследвания на престъпления по транспорта" при ОД на МВР - Варна, ЦСМП - Варна, Дирекция "Национална система 112" към МВР.

Коментари

Новини Варна