IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Пътна обстановка
14:40 | 17 април 2023
Обновен: 17:03 | 27 април 2024

Верижна катастрофа и горяща кола затапиха АМ "Тракия"

Натоварен е трафикът по основните пътища и магистрали към големите градове

По материала работи: Слав Велев
Верижна катастрофа и горяща кола затапиха АМ "Тракия"

Снимки: Фейсбук

Голямото прибиране днес бе белязано от два пътни инцидента на автомагистрала „Тракия“.

Очевидци предупредиха, че тежка катастрофа е станала и в района на 100-ният километър край Пазарджик, в посока София. По данни на говорителят на МВР-Пазарджик в 12:40 часа е възникнала верижна катастрофа между 5 коли. На мястото има екипи на полиция, спешна помощ и пожарна. Трима души са пострадали, които към момента са контактни. Движението не е спряно, но е ограничено само в аварийната лента, каза Мирослав Стоянов. Колоната от автомобили е стигнала до 10 километра.

Очевидци твърдят, че има загинала жена. Тази информация все още не е официално потвърдена.

Черни пушеци дим се носят от превозното средство. Пътуващи споделят, че кола се е възпламенила на километър 290 отново в посока София. На мястото е пристигнал екип на полицията и пожарната. Все още няма информация за пострадали. Образувало се е голямо задръстване.

По последни данни запалената кола е вече изгасена от екип огнеборци.

Натоварен е трафикът по основните пътища и магистрали към големите градове. От ранния следобед по пътищата ще има и засилено полицейско присъствие.

Очакван интензивен трафик още в преди обедните часове затруднява движението по път Е-79 в участъка между Мездра и Ботевград.

Там се изгражда и нов скоростен път, което допълнително усложнява пътната обстановка. Натоварени са вече и входовете към столицата откъм магистралите "Хемус", "Тракия" и "Струма", както и по граничните пунктове "Кулата" и "Капитан Андреево". Заради прибирането на много българи, пътували до Гърция и Турция.

Още по-интензивно движение се очаква в следобедните часове на деня. 

Повече от 700 екипа на пътна полиция ще регулират трафика в цялата страна.

Коментари

Новини Варна