IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Пътна обстановка
12:20 | 22 април 2023
Обновен: 21:52 | 11 април 2024

Част от АМ "Тракия" става двупосочна от днес

Ограничението ще продължи и по празниците около Гергьовден

По материала работи: Слав Велев
Част от АМ "Тракия" става двупосочна от днес

Снимката е илюстративна: Черно море/АРХИВ

Движението в участъка от автомагистрала (АМ) „Тракия“ между 66-ти и 69-ти км ще бъде двупосочно от 22 април в платното за София за неотложен ремонт на дилатационни фуги. Това инфомират от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Преминаването в платното за Бургас се ограничава от 11:00 ч. днес.

Ремонтните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване в отсечката. Ограничението в движението в района на съоръжението ще продължи и при предстоящите почивни дни около 1 май и 6 май - Гергьовден.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената пътна сигнализация, предупреждават от АПИ.

Също така днес между 8:00 ч. и 14:00 ч. се ограничава движението за тежкотоварни автомобили над 12 т в участъка от 5-ия до 23-ия км на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас.

За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по първокласния път София – Пловдив.

В момента движението по мостовото съоръжение при 20-ия км в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента, припомнят от АПИ. Съоръжението се нуждае от авариен ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящия ремонт на пътната плоча. 

Междувременно ремонтни дейности продължават и пловдивския участък на магистралата в района на 126 км /пътен възел Труд/. Очаква за времето от 8 ч. до 18 ч. да бъдат затворени за движение активната и аварийната ленти.

Коментари

Новини Варна