IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Пътна обстановка
16:35 | 17 юни 2023
Обновен: 22:33 | 30 април 2024

Спират камионите и МПС с ремаркета през прохода Петрохан

Очаква се новата временна организация на движението да влезе в сила от средата на следващата седмица

По материала работи: Слав Велев
Спират камионите и МПС с ремаркета през прохода Петрохан

Снимката е илюстративна: бТВ

Движението в прохода "Петрохан" изцяло ще бъде ограничено за камиони над 12 тона, както и на всички МПС с ремаркета и полуремаркета, съобщават от Министерството на регионалното развитие. Очаква се новата временна организация на движението да влезе в сила от средата на следващата седмица.

Днес инж. Калоян Киров от Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" е извършил инспекция на място, която установила, че трафикът е интензивен и проблемен. Киров е обсъдил с директора на Областно пътно управление - Монтана инж. Володя Вълов ситуацията на база на седмичния анализ на трафика през прохода след въвеждането на обходните маршрути от 10 юни 2023 г. заради ремонта на пътя Мездра – Лютидол, предаде БНТ.

От миналата събота тежкотоварни камиони използват временно прохода Петрохан като маршрут по направлението Видин – София. В направлението София – Видин се движат само леки автомобили и бусове до 3,5 тона.

Инж. Киров докладва на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков резултатите от инспекцията на място. Той представи план на АПИ, според който в началото на следващата седмица ще се коригира заповедтта за временна организация на движението в частта й през прохода Петрохан, като ще се спре изцяло движението на тежкотоварни камиони над 12 тона, както и на МПС с ремаркета и полуремаркета.

Представителите на бизнеса ще бъдат своевременно информирани за промените, за да могат да планират адекватно дейността си. Мярката е превантивна и цели да опази живота и здравето на пътуващите през прохода Петрохан.

МРРБ и АПИ отправят апел към водачите да шофират с разумна скорост и да не предприемат рискови изпреварвания.

Коментари

Новини Варна