IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Пътна обстановка
15:40 | 6 юли 2023
Обновен: 13:12 | 29 април 2024

Турски тир се килна на АМ "Тракия"

Водачът бил подпийнал

По материала работи: Ставри Таргов
Турски тир се килна на АМ "Тракия"

Тир с турска регистрация се е преобърнал в района на 80-ти километър на АМ "Тракия" в посока София. Водачът на камиона е показал положителна проба за алкохол, съобщава БНР.

Инцидентът се е разминал без жертви, каза говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов:

"Пристигайки на мястото, колегите са установили, че се касае за преобърнал се настрани товарен автомобил с турска регистрация - влекач с полуремарке, в скоростната лента. Водачът е турски гражданин, изпробван е с дрегер алкотест, като пробата му е положителна 1,79 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Няма други участници в пътнотранспортното произшествие.

Самият водач не е сериозно пострадал, изваден от кабината от екипи на полицията и пожарната. Ще бъде задържан за срок от 24 часа в ареста и по случая ще се образува полицейско производство.

Към момента автомагистрала "Тракия" е проходима във въпросния участък. Регулира се движението от екипи на пътна полиция, докато не дойде тежка техника, за да изправи тира и да го отстрани пътното платно.

Движението към момента се осигурява в 2 пътни ленти, но въпреки това водачите да шофират с повишено внимание, особено тези, които пътуват по посока за град София. И да шофират с необходимата дистанция и по-ниска от максимално разрешената скорост във въпросния участък на автомагистрала Тракия".

Коментари

Новини Варна