IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Пътна обстановка
11:40 | 26 юли 2023
Обновен: 01:19 | 29 април 2024

Спукана гума на тир предизвика меле на АМ "Тракия"

Четирима души са ранени

По материала работи: Ставри Таргов
Спукана гума на тир предизвика меле на АМ "Тракия"

Тежка катастрофа затвори и в двете посоки магистрала „Тракия“ край Карнобат – при км 324, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Според очевидци е гръмнала гума на ТИР, което е предизвикало инцидента.

От полицията потвърдиха, че спукана гума е причината за катастрофата. Заради нея шофьорът на тира, който се движел в посока Бургас, загубил управление.

Минал през мантинелите и се обърнал в платното за София. В него се ударили 4 коли. От удара са пострадали 4 души, които са откарани в УМБАЛ-Бургас.

Ранените са трима шофьори и един пътник. Те са в контактно състояние без опасност за живота, казаха от университетската болница. Предполага се, че са с фрактури.

Обходният маршрут е: пътен възел „Карнобат“ – Лозенец – Зимница – пътен възел „Зимница“ – АМ „Тракия“ и обратно. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

АПИ отново апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания.

От агенцията напомнят също да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, тъй като се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент, пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна