IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Пътна обстановка
09:20 | 5 декември 2023
Обновен: 06:42 | 29 април 2024

Затварят възлов път във Варна заради учение

За час ще бъде спряно движението по крайезерния път 

По материала работи: Слав Велев
Затварят възлов път във Варна заради учение

Снимка: Областна администрация - Варна

Мащабно учение за ликвидиране на последствията от тежък пътен инцидент ще се разиграе днес във Варна. Планирано е то да се проведе от 10:00 до 11:00 ч. на изхода на Варна в посока село Тополи, след последно кръгово кръстовище на улиците „Девня“ и  „Ат. Москов“. В посочения период ще бъде спряно движението в участъка, информират от Областна администрация.

Ще бъде симулирано настъпване на катастрофа между автобус, превозващ пътници и камион, превозващ дизелово гориво, което се е разляло на пътя и в резултат на това създава опасност за движението, гражданите и околната среда. Вследствие на възникналия инцидент има пострадали граждани и са нанесени материални щети на пътни съоръжения. Ще бъдат отработени и действия за спасяване и извозване на пострадали хора и предотвратяване на екологично замърсяване от изтеклите горими течности.

В учението ще вземат участие представители на 9 институции. Датата за провеждането му не е избрана случайно – 5 декември е международен ден на доброволеца.

Коментари

Новини Варна