IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Пътна обстановка
14:20 | 21 март 2024
Обновен: 07:59 | 28 април 2024

Лунен пейзаж край Варна (СНИМКИ и ВИДЕО)

Важна транспортна артерия създава предпоставки за авари и катастрофи

По материала работи: Слав Велев
Лунен пейзаж край Варна (СНИМКИ и ВИДЕО)

Снимки и видео: Румен Бонев

Важна транспортна артерия край Варна създава предпоставки за авари и катастрофи. Става въпрос за междинния път, който свързва стария път Варна-София през Девня и крайезерния път за Девня (с. Езерово). Това е важна транспортна артерия, която дава пряк достъп на автомобилите от намиращите се предприятия на територията на община Белослав (пристанище Леспорт, ТЕЦ Варна, Завод за битови отпадъци), както и на жителите на околните села до главния път Варна-Девня, а оттам и до магистралата Варна-София.

Пътят е на територията на две общини – Белослав и Аксаково, като приложените кадри са от участъкът принадлежащ на община Аксаково, където както се вижда, положението е трагично.

През близките повече от две десетилетия не е положен нито грам нов асфалт (община Белослав поне прави частични ремонти на своята част от участъка).

На снимките се вижда и „алтернативното“ решение на много от шофьорите да минават успоредно на пътя през съседната нива, като това се е оформило като нов път.

Граждани питат: Кога ще бъдат взети адекватни мерки за рехабилитация на този участък? Най-вероятно през годините са получавани десетки сигнали като този, но уви ефектът е нулев, жалва се авторът на сигнал до ИА "Черно море" и апелира да бъде дадена гласност на проблема с надеждата да се стигне до положителен резултат.

Коментари

Новини Варна