IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
17:23 | 20 април 2015
Обновен: 16:20 | 15 април 2024

Премиерът: Интернет отне жмичката на децата

Бойко Борисов обяви, че ще има и камери в митниците

По материала работи: Борис Проданов
Премиерът: Интернет отне жмичката на децата

Много скоро Европейската комисия ще представи стратегията за единен цифров пазар в общността. Това коментира в София Андрус Ансип, зам.-председател на ЕК и еврокомисар по дигиталната политика, по време на кръгла маса на тема "Единен цифров пазар чрез е-управление и дигитално предприемачество".


Единни цифрови решения трябва да се предлагат за европейския пазар и няма причина една публична услуга да не бъде качена он-лайн, смята Ансип. ЕС обаче закъснявал спрямо единния цифров пазар. Хората са мобилни, бизнесът е мобилен, защо тогава хората и бизнесът да не са свързани помежду си, недоумява еврокомисарят.


Министър-председателят Бойко Борисов отправи призив към участниците в кръглата маса. Не сме се отказали, а ще ускорим електронното управление, увери той.


В Естония той видял въоръжението на пътните полицаи с камери, въведено и у нас.


Същото сега се правело в Митниците. Тихичко го правим там, обясни обаче премиерът.


Бойко Борисов е готов да копираме естонското електронно здравеопазване.


Той е недоволен, че министрите все още ходели с хартии, а не са изцяло дигитални в работата си.


Оказа се от думите му, че десетки милиони са заделени широколентовият интернет да се случи и в селата.


В дигиталните магистрали нямало дупки, отчете Борисов. Сега при ремонти и обновяване на паркове той щял да гледа дали има осигурен безжичен интернет.


Премиерът коментира още, че не само интернетът ни е сред най-добрите в света, но и хакерите.


Притеснява ме, че децата ни много малко си играят, не играят на жмичка, обясни в същото време Борисов. Вчера бил на гости на приятели и 3-годишното им детенце на i-pad си рисувало кукла.


Ще направим доста в електронното управление, върна се Борисов към темата. На депутатите заръча да се стегнат и да направят факт електронното  гласуване. Направете го това нещо, призова Бойко Борисов.

Коментари

Новини Варна