IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
09:03 | 11 юни 2017
Обновен: 17:12 | 30 април 2024

Избраха ново ръководство на Съвета за СУВОС

Председателството се поема от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД

По материала работи: Ставри Таргов
Избраха ново ръководство на Съвета за СУВОС

На летище Бургас, под домакинството на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД“ (оператор на летищата Варна и Бургас) се проведе регулярната среща на Съвета за СУВОС (Съвместно управление на въздействието върху околната среда).

 

Участие в срещата взеха Държавно  предприятие на „Ръководство на въздушното движение“ (ДП РВД), Община Бургас, Летище София,  авиокомпания Bulgarian Air Charter и Сибирски авиолинии.

 

В дневния ред бяха заложени точки за преглед на актуалността и необходимостта от промяна на националната нормативна уредба по отношение на оценка и управление на авиационния шум; данни от системата за мониторинг на авиационния шум на летище Бургас и летище Варна за 2016 г. и обобщен годишен акустичен анализ за 2016 г. на летище София.

 

На срещата бяха избрани нови председател и заместник-председател на Съвета за СУВОС за следващите две години. Председателството се поема от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД – г-жа Милена Василева, началник отдел „Управление на съответствието и правни дейности“ (Председател) и ДП „РВД“ – г-н Марин Петров, началник отдел „Интегрирана система за управление“ (Заместник председател).

 

Форумът е учреден в изпълнение на европейските изисквания в областта на авиацията и е в съответствие с една от мерките в областта на околната среда, заложена в Европейския план за въвеждане на Единно европейско небе (ESSIP).

 

Целта на дейностите по тази мярка е минимизиране на шумовото замърсяване и емисиите на газове от експлоатация на въздухоплавателните средства в районите на летищата, както и намаляване на ефекта на замърсяване, произтичащо от изпълнението на противообледенителни процедури преди излитането на въздухоплавателните средства.

 

За постигането на тази обща цел, както и на други специфични цели, се създава структуриран форум за всяко летище, в който участват т.нар. оперативни заинтересовани страни – доставчикът на аеронавигационно обслужване, летищните оператори и авиационните оператори, ползващи даденото летище.

 

Установяването на СУВОС като широко разпространена практика в Европа е един от приоритетите на Европейския генерален план за управление на въздушното движение.

Черно море

 

Коментари

dfdsfgsdfgdsf https: ( преди 3 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна