IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
12:55 | 12 юни 2017
Обновен: 11:45 | 11 май 2024

Плаващи фотоволтаични паркове решават проблема с недостига на земя

Най-голямата водна инсталация е в Сингапур и захранва с електричество 250 домакинства

По материала работи: Юлиян Атанасов
Плаващи фотоволтаични паркове решават проблема с недостига на земя

Плаващите соларни панели решават проблема с недостига на земя и биха могли да са с 11% по-ефективни от традиционните фотоволтаични паркове, изчисляват от технологичната компания АББ. Това решение използват в Сингапур, където недостигът на земя силно е ограничил въвеждането на соларната енергия. Там се намира най-големият плаващ фотоволтаичен парк в света, който използва технология на АББ, информира компанията.

 

Инсталацията е с площ 1 хектар, или 1,5 футболни игрища. Генерираната енергия е разчетена да захранва националната електрическа мрежа, осигурявайки електричество на до 250 домакинства.Инсталацията, която се намира в резервоара Тенге в западен Сингапур, включва многобройни соларни решения от различни доставчици. Сингапур е с площ от само 719 кв. км и население от 5,6 млн. души. Високото средногодишно количество на слънчево излъчване прави слънчевата енергия привлекателен източник на възобновяема енергия.

investor.bg

 

Четете още: Торите работят и по план за Брекзит без сделка с ЕС

Коментари

Новини Варна