IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Икономика
19:58 | 28 октомври 2014
Обновен: 12:23 | 13 април 2024

Във Варна започва пускане на парното

За правилното и оптимално функциониране на системите е необходимо да се изпълнят няколко стандартни процедури.

По материала работи: Борис Проданов
Във Варна започва пускане на парното

Типично българският феномен с чакането кога ще дойде парното и тази година остави на студено хиляди. Като цяло пускането на парното е започнало в цялата страна - където има ТЕЦ, разбира се. Но много хора все още зъзнат. От парното във Варна отказват да дадат статистика, защото подаването на топлоенергия е започнало едва днес. На официалния сайт на дружеството в морската столица именно 28 октомври е отбелязан като ден за начало на отоплителния сезон.
Не всичко обаче е толкова просто. За правилното и оптимално функциониране на системите е необходимо да се изпълнят няколко стандартни процедури, като например предварителното отваряне на вентилите на радиаторите на максимална степен. Това ще улесни процеса на обезвъздушаване на инсталацията и отоплителните тела и няма да се наложат допълнителни манипулации след пускане на отоплението. Важно е също отговорниците на абонатните станции и/или домоуправителите да осигурят предварителното запълване на вътрешната отоплителна инсталация в сградите. Необходимо е да се проверят уредите за дялово разпределение. Ако клиентите имат съмнения, че те не функционират правилно (дисплеят им е „угаснал"), следва незабавно да бъде потърсено съдействие от фирмата за топлинно счетоводство.

Коментари

Новини Варна