IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
19:04 | 5 ноември 2014
Обновен: 17:52 | 13 април 2024

Търговският и имотният регистър вече обменят информация

Предстои включването на повече данни и за делата по несъстоятелност

По материала работи: Борис Проданов
Търговският и имотният регистър вече обменят информация

По-добро обслужване на гражданите и бизнеса и по-високо качество на услугите обещава подобрената информационна система на Търговския регистър към Агенцията по вписванията. Проектът за оптимизирането и надграждането й, финансиран от европрограмата “Административен капацитет“, беше представен днес пред медиите.

Очаква се все по-рядко на компаниите да им се налага да си вадят различни служебни документи като те ще се теглят по служебен път от съответните ведомства. Осигурена е и свързаност между Търговския и Имотния регистър, каквото до този момент не е съществувала, съобщиха експертите, които осъществяват проекта.

Предстои включването на повече данни и за делата по несъстоятелност, след като вече е направена връзка между регистъра и електронната книга на съдилищата. Благодарение на английската версия на сайта от внедрените подобрения в софтуера ще могат да се възползват и търговците - чужденци, които все по-често регистрират дружества в България, съобщи БТА.

Коментари

Новини Варна