IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Икономика
16:52 | 25 октомври 2017
Обновен: 16:20 | 23 април 2024

57 млади висшисти кандидатстват за „Старт на кариерата”

В областта се разкриват и 181 места за субсидирана заетост на младежи до 29 г.

По материала работи: Пламен Янков
57 млади висшисти кандидатстват за „Старт на кариерата”

Общо 57 младежи на възраст до 29 години от област Варна са подали заявления за участие в програма „Старт на кариерата”, съобщиха от Регионалната служба по заетостта. До 9 октомври се приемаха документи от желаещите да работят през 2018 г. в публичната администрация  и да натрупат трудов стаж и професионален опит по придобитата специалност. Всеки има възможност да кандидатства едновременно за 3 работни места, но до 2 работни места при един работодател по програмата.

 

До 27 октомври обобщеният списък с кандидатите за работа в централни институции, министерства, агенции, областни и общински администрации ще бъде публикуван на интернет страницата на Агенцията по заетостта и ще бъде изнесен на информационните табла в дирекции „Бюро по труда”. Графиците за „интервютата“ ще бъдат оповестени до 8 ноември 2017 г., а събеседванията ще се провеждат в периода от 13 до 24 ноември 2017 г.

 

До 15 ноември е крайният срок за подаване на документи за допустимост от работодателите, допълнително класирани по схема „Обучения и заетост за младите хора” на ОП „Развитие на човешките ресурси” - 2014-2020.

 

До 17 ч. на 15 ноември (сряда) е крайният срок за представяне на документи от фирмите и организациите с допълнително одобрени за финансиране заявки по схема „Обучения и заетост за младите хора” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” - 2014-2020, за определяне на допустимостта им преди сключване на договор. Документите се подават в бюрата по труда с придружително писмо в свободен текст.

 

Общо 24 заявки от работодатели, които бяха в списъка с резервите, сега имат възможност да се възползват от преференциите по процедура „Обучения и заетост за младите хора”. Чрез тях на територията на областта се разкриват 181 работни места за субсидирана заетост на безработни младежи до 29-годишна възраст.

 

Списъкът с класираните работодатели и образците на необходимите документи са публикувани на сайта на Агенцията по заетостта.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна