IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
12:35 | 30 декември 2014
Обновен: 02:18 | 25 април 2024

10% по-ниско потребление на ток през Коледните празници отчетоха от ЕНЕРГО-ПРО

По време на Новогодишните празници компанията няма да преустановява електрозахранването на своите клиенти, които са забавили плащането на сметката си за електроенергия.

По материала работи: Деян Михайлов
10% по-ниско потребление на ток през Коледните празници отчетоха от ЕНЕРГО-ПРО

Близо 10% по-малко ток са консумирали клиентите на ЕНЕРГО-ПРО през периода 24-28 декември в сравнение със същите дни на 2013 година. Това показват данните на компанията, която доставя електроенергия на 1.1 милиона потребители в областите Варна, Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра, Добрич, Разград, Търговище и Шумен. За петте почивни дни около Коледните празници общото количество консумирана електрическа енергия от клиентите на ЕНЕРГО-ПРО е било около 82 хил. мегаватчаса. За същите дни на 2013 година са били потребени около 90 хил. мегаватчаса.

Най-сериозно е намалението на потреблението в областите Добрич и Русе. В област Разград пък е отчетено леко повишаване на консумацията на електрическа енергия през празничните дни в сравнение със същия период на миналата година. Според специалистите на ЕНЕРГО-ПРО, вероятната причина за по-ниското потребление на електроенергия през тазгодишните Коледни празници е топлото за сезона време.

В навечерието Новогодишните празници 70 аварийни екипа на ЕНЕРГО-ПРО продължават да бъдат в пълна готовност да отстраняват възникнали повреди по електрическите съоръжения в областите Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Русе и Разград. Както и през изминалите години, при усложняване на зимната обстановка в отделни региони, компанията има подготвени планове за пренасочване на допълнителни екипи и техника от един район към друг. В готовност са 926 специални, високопроходими и екипни автомобили. Освен аварийните екипи, за светлината и уюта във всеки дом, във всяко населено място в Североизточна България през празничните дни, денонощно ще се грижат и диспечерите и телефонните оператори на ЕНЕРГО-ПРО.

Отчетниците на компанията са отчитали консумираната електроенергия по обичайния график и по време на почивните дни, като стриктно се спазва срокът за отчет в рамките на 31 дни, съгласно Общите условия за достъп и пренос на електрическа енергия през електроразпределителната мрежа на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи АД.

Отчитането на консумираната електроенергия ще продължи и през Новогодишните празници, като стриктно ще бъде спазван срокът за отчет в рамките на 31 дни, съгласно Общите условия. Клиентите, които са пропуснали да заплатят сметките си за консумирана електроенергия в срок, могат да го направят на 30 и 31 декември, когато ще работят дежурни каси на в Български пощи. По време на Новогодишните празници компанията няма да преустановява електрозахранването на своите клиенти, които са забавили плащането на сметката си за електроенергия.

Коментари

Новини Варна