IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
09:28 | 7 януари 2015
Обновен: 10:07 | 15 април 2024

Стягат солени глоби за мобилните оператори

До 2 млн. лева ще стига максималната санкция

По материала работи: Златина Добрева
Стягат солени глоби за мобилните оператори

До 2 млн. лева максимална санкция за мобилен оператор, който не спазва европейския регламент за определяне на максимални цени за роуминг услуги на едро или на дребно, предвиждат промени в Закона за електронните съобщения, които ще бъдат разгледани на първото за годината заседание на правителството. Според законопроекта минималната санкция при неспазване на изискванията за максималните цени при роуминг услуги на едро ще бъде 400 000 лева, а за услугите на дребно - 50 000 лева. Операторите ще бъдат глобявани с между 10 000 и 100 000 лева при нарушение на задълженията си да информират потребителите за правата им при ползване на роуминг услугите.
Министерският съвет днес ще одобри и създаването на нова комисия, която ще отговаря за прозрачността по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, а за неин председател ще бъде определен зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков.
Очаква се правителството да предложи на президента да издаде указ за удостояване на доц. Атанас Щерев с орден „Стара планина”, за заслугите му в областта на репродуктивната медицина.

Коментари

Новини Варна