IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
17:45 | 7 януари 2015
Обновен: 15:11 | 15 април 2024

В студените дни зачестяват битовите изгаряния

Повечето от пострадалите са деца

По материала работи: Борис Проданов
В студените дни зачестяват битовите изгаряния

Близо 70% от леглата в отделението по термична травма и пластична хирургия във Военноморската болница във Варна са заети от пациенти с изгаряния. Това научи Информационна агенция „Черно море“ от д-р Антон Станев, хирург в отделението.

 

Повечето от пострадалите са деца. Най-често те се попарват сами с горещи течности като чай, кафе или с вряла вода. Не липсват обаче и случаи, когато термичните травми са причинени от разсеяни родители. При възрастните изгарянията са причинени най-често от неправилно боравене с газови устройства – за отопление или в автомобила.  


През последните дни не са приемани хора с измръзвания на крайниците, каза още д-р Станев. Изписан е бездомник от Девня, приет за лечение на 21 декември м.г. Малко след Нова година е потърсил помощ младеж, заспал на открито след солидна почерпка. Раните му са обработени амбулаторно и той е насочен за домашно лечение.   


Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна