IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
18:49 | 22 януари 2015
Обновен: 14:53 | 26 юли 2024

За втори път „Солвей Соди“ стартира „Иновация в действие”

Мениджър на годината 2014 Спирос Номикос ще бъде ментор на победителя от конкурса

По материала работи: Ставри Таргов
Изпълнителният директор на „Солвей Соди“ Спирос Номикос и директорът „Човешки ресурси“ в компанията Анелия Димова представиха второто издание на инициативата, с която се инвестира в младите хора и техните умения да развиват устойчиви иновации.

В София официално бе даден стартът на академия „Иновация в действие”. За втори път чрез инициативата “Солвей Соди” ще инвестира в млади хора и техните умения да развиват устойчиви иновации. В това издание Спирос Номикос, изпълнителен директор на компанията и Мениджър на годината 2014, ще бъде ментор на победителя в Академията.
“От самото си създаване преди 152 г. до днес група “Солвей” се развива благодарение на приложими и устойчиви иновации. От опит знаем, че нагласата, знанията и уменията в тази област са критично важни, особено за младите хора. Моят менторски ангажимент е чест и отговорност. Ще отправя покани и към други опитни колеги, които да подкрепят с менторство отличените в Академията”, сподели Спирос Номикос.
“Иновация в действие” е нетрадиционна академия. На всяка стъпка от проекта добавяме стойност за участниците”, подчерта Анелия Димова, директор “Човешки ресурси” в “Солвей Соди”, и представи осите, по които Академията подкрепя младите хора да развият умения за приложни иновации.
Първата ос е ориентацията за кариерния потенциал в областта на иновациите. Всеки кандидат за тазгодишното издание ще получи персонален доклад за своя потенциал за кариерно развитие в областта на иновациите. Докладът стъпва върху стандартизиран тест. Желаещите могат да попълнят теста и да кандидатстват в Академията до 10 март 2015 г. на сайта на инициативата - http://innovationinaction.eu/.
Втората ос са споделените практики за устойчиви иновации. Отворени семинари за всички заинтересовани към участие в Академията ще бъдат проведени в София и Варна в края на февруари 2015 г.
Третата ос са структурираните знания и умения за развитие на приложими иновации. В сърцето на Академията е поредицата работилници по иновации, провеждани от The Business Institute като партньор на инициативата. Те ще се състоят в периода март – април 2015 г. В тях практици ще обучават младите хора на концепции и бизнес инструменти за генериране и управление на иновации.
Четвъртата ос е продължаващото обучение в областта на иновациите.
Академия “Иновация в действие” завършва с конкурс, в който ще бъдат оценени проектите на участниците, развити по време на работните сесии.
* Първа награда е пълна стипендия за лятна програма в Solvay University в Брюксел през август 2015;
* Втора награда е пълна стипендия за магистратура „Иновации, предприемачество и финанси” във ВУЗФ, която стартира през ноември 2015;
* Трета награда е пълна стипендия за курс по иновации на The Business Institute.
Наградените ще бъдат определени от жури с почетен председател Н.П. Аник Ван Калстър, посланик на Кралство Белгия в България, и председател Спирос Номикос.
Петата ос са менторството и подкрепата за развитие на приложни иновации. Отличените в “Иновация в действие” ще получат и менторство за период от шест месеца.
Академията е отворена за всички студенти или завършилите през последните 5 години висше образование. Темите на второто издание на Академията са: устойчиво развитие на средата около нас; здравословен живот и безопасност; технологични иновации за устойчиво развитие.
Ставри Стефанов

 

Коментари

Новини Варна