IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Икономика
10:35 | 12 февруари 2019
Обновен: 14:18 | 16 април 2024

Модернизират електропреносната мрежа във варненската местност „Добрева чешма“

Монтирани са нови железобетонни стълбове и проводници от усукан изолиран тип

По материала работи: Пламен Янков
Модернизират електропреносната мрежа във варненската местност „Добрева чешма“

Варненското Енерго приключи пореден етап от изграждането на въздушна кабелна мрежа в местност „Добрева чешма“ край Варна. Монтирани са нови железобетонни стълбове и проводници от усукан изолиран тип. С новопоставените елементи от електроразпределителната мрежа инвестицията в района от миналото лято досега надхвърля 320 000 лева.

 

Дружеството стартира проекта за изграждане на въздушна мрежа в „Добрева чешма“ в отговор на засиленото строителство и нарасналото търсене на жилищни обекти в местността. Новите съоръжения ще могат да поемат повишеното потребление и ще обезпечат сигурността на електрозахранването в района.
 

Завърши и рехабилитацията на въздушната мрежа ниско напрежение във Вълчи дол. Инвестицията е на стойност над 70 000 лева и включва подмяната на около 5 000 метра усукан изолиран проводник. Направена е експертна инспекция на стълбовната мрежа в града и са монтирани нови съоръжения в набелязаните участъци, съобщиха от ЕРП – Север. 

 

Черно море

Коментари

Новини Варна