IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
08:24 | 23 май 2014
Обновен: 10:42 | 12 април 2024

Украинци натискат родните хотелиери да свалят цените

Украинци натискат родните хотелиери да свалят цените

По материала работи: Златина Добрева
Експерти: Крим няма да открадне туристите ни

Украински и беларуски туроператори искат нашите хотелиери да намаляват цените си. Това разкри пред chernomore.bg доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.
Той бе помолен да коментира изказване на търговския директор на холдинг „Св. св. Константин и Елена“ Илко Запрянов, направено преди дни пред „Черно море“, че хотелиери вече свалят цените на предлаганата услуга с 20 до 30% заради кризата между Русия и Украйна.
Намаление има, тъй като нещата не се успокояват, затова и тези чужди туроператори настояват за сваляне на цените, уточни доц. Маринов. Някои от маршрутите на автобусите, с които идват чужденците тук сега са принудени да обикалят твърде много, за да избегнат рисковите места в Украйна. Това допълнително оскъпява услугата и туроператорите търсят компенсация от нашите хотелиери.
От напрежението между двете източни държави страдат малките населени места, тъй като гостите от Украйна избират преди всичко тези градчета, анализира експертът в туризма. Според него засегнати от кризисната ситуация са Обзор и Кранево. В Обзор например гостите от Украйна са по-малко от миналата година по същото време, каза Стоян Маринов. В Кранево също се оплаквали от сезона.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна