IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
09:26 | 21 май 2014
Обновен: 08:19 | 12 април 2024

Ръст на записванията на туристи в „Св. св. Константин и Елена“

Ръст на записванията на туристи в „Св. св. Константин и Елена“

По материала работи: Златина Добрева
Ръст на записванията на туристи в „Св. св. Константин и Елена“

Бележим ръст на записванията на туристи през тази година. Това съобщи днес при откриването на туристическия сезон във Варна търговският директор на холдинг „Св. Св. Константин и Елена“ Илко Запрянов. Той добави, че хотелите на холдинга са първи по ръст на записванията.

През 2013 година най-многобройните гости на едноименния курорт са били румънците. Те са съставлявали 34 % от всички чужденци, на второ място са били българите 18 %, руснаците заемат трета позиця с 11 % и украинците 5 %.

Конфликтът между Русия и Украйна ще даде отрежение на туристическия сезон в страната, анализира Илко Запрянов. Той очаква стагнация на руския и украински туристически пазар.

Някои хотелиери се уплашиха от това и намалиха цените, разкри Запрянов. По северното Черноморие намалението било 20 %, а на юг някои собственици на хотели намалили цените с цели 30 %.

Освен откриването на туристическия сезон днес в курорта „Св. св. Константин и Елена“ бе дадено началото и на седмото издание на Майския фестивал на цветята. Красиви и ароматни растения създадоха невероятна атмосфера в най-стария български черноморски курорт.

Деян Михайлов

 

 

Коментари

Новини Варна