IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
08:45 | 5 март 2015
Обновен: 19:40 | 25 юли 2024

Баба Марта не напълни джобовете на търговците

Проблемът бил в пренасищането на пазара със стока

По материала работи: Златина Добрева
Снимка Пламен Гутинов

През тази година оборотите ни останаха доста ниски. Не можахме да продадем достатъчно мартеници. Това се оплакаха пред вестник „Черно море“ търговци на мартеници от Варна.
Репортер на вестника ни реши да разпита някои от продавачите.
В края на деня - 1 март, бях едва с 15 лева оборот, това е нищо, не си струва, оплака се Галя Георгиева, на 37 години. Продавам вече три години, но през тази кампания беше най-слабо. Не съм сигурна, че следващата година отново ще се хвана да продавам мартеници, жалва се Галя.
Нейната по-възрастна колежка Виолета Попова, на 58 години, твърди, че всичко е заради лем. Много търговци станахаме, през няколко метра има по няколко сергии. Почти всеки предлага за продан едно и също, как тогава за всички да има хубава печалба, обяснява жената.
Някои от клиентите са на мнение, че еднообразието в предлагането на мартеници отблъсква. Аз лично си купих ръчно изработена от вълна, дори говорих с жената, която ги е правила, много оригинални бяха. Такива си купих, китайските ме отвращават, каза за „Черно море“ Деница Иванова, на 28 години.

Коментари

Новини Варна