IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
07:53 | 20 май 2014
Обновен: 09:38 | 12 април 2024

Още седмица работодатели внасят авансовия данък

Още седмица работодатели внасят авансовия данък

По материала работи: Златина Добрева
Още седмица работодатели внасят авансовия данък

До 25 май е срокът, в който работодателите трябва да внесат авансовия данък, удържан през месец април за доходи от трудови правоотношения. Това припомнят от Националната агенция за приходите (НАП).
Същата дата е срокът, в който работодателите внасят авансовия данък по член 42 от Закона за данъка върху доходите на физическите лица. Данъкът е върху брутния размер на сумата от частичните плащания по трудови правоотношения.
Тук условието е, ако през април са направени само частични плащания, припомнят от НАП. Според календара на данъчните до 31 май застрахователите трябва да внесат и данъка върху застрахователните премии.
Първият работен ден след 25 май е срокът, в който лицата по член 4, алинеи 1 и 2 от Кодекса за социално осигуряване трябва да внесат осигурителни вноски за държавно обществено осигуряване и допълнително задължително пенсионно осигуряване.
Същият е срокът и за лицата, чието недопускане или отстраняване от работа е обявено за незаконно с акт, който е влязъл в сила през април 2014 г., казват още от НАП.

Коментари

Новини Варна