IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
10:38 | 6 март 2015
Обновен: 00:51 | 26 март 2024

Търговците изкараха цветята за 8 март

Никой не търси карамфили за подарък на любимата, твърдят продавачи

По материала работи: Деян Михайлов
Снимка Пламен Гутинов

Търговците на цветя във Варна започнаха трескава подготовка за 8 март, установи репортерска проверка на „Черно море“. Броени дни преди празника на жената продавачите пълнят сергиите с цветя, видя наш репортер.

Два-три дни преди 8-ми трябва да сме добре зарeдени. Правим го, защото има хора, които предпочитат да вземат цвете по-рано, за да не чакат на самия празник по опашки, казват търговци.

Напоследък карамфилите отстъпват традиционното си място за женския празник на лалетата. Не са малко и клиентите, които предпочитат да подарят красиво цвете в саксия.

Преди години карамфилите бяха традиционен подарък за жените. Днес вече не е така, почти никой не ги търси. Само някои пенсионери питат за тях, каза пред „Черно море“ 43-годишната Евгения Иванова. Тя продава цветя от 20 години.

В днешно време дамите станаха придирчиви към цветето. Ако подарите на половинката си карамфил за 8 март, може да ви се скара, казва с усмивка на лице Евгения. Мой редовен клиент твърди, че карамфилът е цвете за погребения, не за празнуване, казва продавачката на цветя.

През тази година отново няма да има намаление на цените на цветята, така както се прави по празници в Европа. Нещо повече – някои от цветята ще се предлагат на двойни цени. Не зависи от нас, така ни ги дават на едро, жалва се Евгения Иванова.

Деян Балевски

Коментари

Новини Варна