IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
13:46 | 13 май 2014
Обновен: 10:47 | 12 април 2024

Забраняват строителството в курортите

Забраняват строителството в курортите

По материала работи: Златина Добрева
Забраняват строителството в курортите

Забраняват строителството в курортите край Варна. От 15 май влиза в сила заповедта на кмета, съобщи лично градоначалникът Иван Портних. Пълната забрана за строителство ще е в сила до 1 октомври. В дните след 15 май на строежите край морето ще могат да се извършват само довършителни работи.
С приетите в края на април промени в Закона за устройството на черноморското крайбрежие от догодина общините сами ще определят периодите на забрана на строителството. Всяка година най-късно от 1 март по предложение на кмета общинските съвети ще могат да определят периода и курортите, в които да се забранят строителните и монтажните работи. Ако местният парламент не приеме такова решение, строителството ще бъде забранено от 1 май до 1 октомври, както беше досега. Изключения ще се допускат само при аварийни дейности и геозащитни мерки.
Още преди време кметът Иван Портних коментира за“Черно море”, че след влизането на промените в Закона за устройството на черноморското крайбрежие Варна най-вероятно ще бъде разделена на зони с различна продължителност на забраната за строителство през летния туристически сезон.

Коментари

Новини Варна