IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
13:40 | 13 май 2014
Обновен: 10:25 | 23 май 2024

Първият от новите тролейбуси вече е във Варна

Първият от новите тролейбуси вече е във Варна

По материала работи: Златина Добрева
Първият от новите тролейбуси вече е във Варна

Първият от новите 30 тролейбуса модел „Шкода 26 ТР Соларис” пристигна в морската столица. Общата стойност на инвестицията е 28 милиона. Всички останали тролеи се очаква да пристигнат до края на септември. Новите возила са хибриден модел - могат да се движат и на собствен ход, снабдени са с климатици, камери и са приспособени за хора с увреждания.
Кметът Иван Портних съобщи, че е възложил на „Градски транспорт” да започнат работа по възстановяване на съществуващата контактна мрежа до „Почивка”. Така с новите тролейбуси ще се направят връзките „Владиславово” – „Почивка”, „Аспарухово” – „Почивка” и „Аспарухово” – „Владиславово”. Това ще помогне цената на билетчето да не расте в перспектива.
„Тролейбусният транспорт е два пъти и половина по-евтин от аналогичния автобусен – това е много важно от гледна точка на бюджета на общинска фирма „Градски транспорт". От гледна точка на вредните емисии газове – това, което всички ние дишаме по улиците, ситуацията значително ще се подобри”, увери Портних, цитиран от общинската информационна служба.
В първата кратка обиколка с новия тролейбус се включиха кметът на града Иван Портних, изпълнителният директор на ПУДООС Галина Симеонова, председателят на ОбС - Варна, Иван Луков, общински съветници и журналисти.

Коментари

Новини Варна