IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
08:44 | 25 април 2014
Обновен: 04:09 | 25 юли 2024

Изтича срокът за подаване на данъчните декларации

Изтича срокът за подаване на данъчните декларации

По материала работи: Златина Добрева
Изтича срокът за подаване на данъчните декларации

На 30 април изтича срокът, в който трябва да се подадат декларациите за дължимите данъци за първото тримесечие на тази година. Това припомниха от НАП.
Те добавят, че всяко предприятие или самоосигуряващо се лице, което изплаща на физически лица доходи извън тези по трудов договор и е задължено да удържа данък, трябва да подаде декларация за дължими данъци.
Декларацията се подава и от фирми и самоосигуряващи се лица, които плащат на физически лица доходи по извънтрудови правоотношения или от наем и са длъжни да удържат авансов данък върху тези доходи, съобщават данъчните.
Дължимите авансови данъци се декларират в НАП до края на месеца, следващ тримесечието, през което е изплатен доходът, като за доходи, изплатени през четвъртото тримесечие на годината, авансов данък не се дължи и съответно не се декларира.
Повече информация за попълване на декларациите и за плащане на дължимите данъци клиентите на НАП могат да получат на телефона за информация 0700 18 700, напомнят данъчните.

Коментари

Новини Варна