IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Икономика
14:25 | 27 март 2014
Обновен: 07:54 | 28 март 2024

Световен уеб портал рекламира туризма на Варна

Световен уеб портал рекламира туризма на Варна

По материала работи: Златина Добрева
Световен уеб портал рекламира туризма на Варна

Международният проект „BS Tourism Net”, в който oбщина Варна е водещ партньор, ще популяризира Варна като дестинация.
Това стана ясно по време на първата работна среща по проекта, която събра представители на туристически и културни браншови организации и институции, туроператори и организатори на културни събития.
Основните моменти в проекта са на стойност 610 000 евро, от които за Варна предвидената сума е 82 000 евро. Общината получава и десетпроцентно съфинансиране от Министерството на регионалното развитие, съобщи Moreto.net.
Проектът обединява осем партньори от пет страни в Черноморския регион, които представят отделните дестинации Варна, Констанца, Тбилиси, Кишинев и Одеса в контекста на една голяма дестинация – Черноморски регион.
Предвижда се създаване на уеб портал, който да показва всички аспекти на туристическото и културното предлагане на съответните градове. Сайтът ще предложи и съвсем конкретни трансгранични оферти, които ще обединяват турове в две страни. Това ще даде шанс на туроператорите да предложат един интересен туристически продукт на своите туристи, а на съответните културни, туристически и др. институции да влязат в една нова международна туристическа програма.
Проектът ще бъде много полезен и на каузата „Варна – европейска културна столица 2019“, тъй като ще представя всички актуални за града културни събития, за да може всеки, който посети уеб портала, да се докосне до културния живот на Варна, твърдят от общината.
Уеб порталът ще бъде на девет езика и ще предоставя уникална възможност за промоция на Черноморския регион и градовете в частност.
Интересен акцент в сайта ще оживи винарните и тематичните заведения. Ще има винарски и кулинарни турове, които отново ще бъдат два вида – национални и комбинирани (Варна плюс още една страна).
Да се разработят 3D проекти на културни паметници във Варна, които да бъдат качени в портала. Тази идея предложи уредникът на Аладжа манастир Валери Кинов.

Коментари

Новини Варна