IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
12:50 | 25 март 2014
Обновен: 00:16 | 29 март 2024

Стартира конкурс за младежки проекти

Стартира конкурс за младежки проекти

По материала работи: Златина Добрева
Стартира конкурс за младежки проекти

Национален конкурс за младежки проекти стартира във Варна и областта. В него могат да участват ученици, студенти или безработни младежи, на възраст от 17 до 21 г. Кандидатите трябва да подготвят и подадат проект за подобряването на качеството на живот в областта, в която живеят. Те трябва да бъдат съобразени с възможностите за финансиране по някоя от 7-те оперативни програми, които ще бъдат активни през периода 2014 – 2020 г.
Конкурсът ще протече в два етапа - регионален и национален кръг. Потенциалните кандидати в регионалния кръг за Варненска област могат да се обръщат към Областния информационен център (ОИЦ) - Варна, който ще разяснява условията за кандидатстване, основните правила за подготовка на проекта и новите оперативни програми, по които младите хора ще пишат своите предложения. Желаещите да участват могат да получат информация на място в центъра на площад „Св. Св. Кирил и Методий“ № 2 (Козирката). За регионалния кръг на надпреварата проекти се подават в срок до 17:00 часа на 26 май 2014 г. на електронната поща на Областния информационен център-Варна oic.varna@eufunds.bg. Класирането от регионалния кръг ще се извърши от комисии по места.
Отличените на първо място проекти от всички области ще участват в националния кръг на конкурса, който ще се проведе от 16 до 27 юни 2014 г. Регламент, формуляр и всички останали документи за кандидатстване могат да бъдат намерени в единния портал за еврофондовете eufunds.bg, където са публикувани и проектите на новите оперативни програми. Пълният пакет документи за конкурса ще бъде достъпен и в секцията на ОИЦ-Варна в сайта на община Варна, рубрика „Новини“, както и във фейсбук групата на центъра.
Кампанията има за цел да популяризира новите възможности за европейско финансиране през периода (2014 - 2020 г.) и да запознае младежите с основните правила и процедури в процеса на подготовка на проект, финансиран с европейски средства. Инициативата е на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”.

Коментари

Новини Варна