IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
12:27 | 16 март 2020
Обновен: 12:41 | 14 май 2024

Обмисля се разсрочване на наемите на общинските имоти

Социалният патронаж ще разшири услугите си за възрастните

По материала работи: Юлиян Атанасов
Обмисля се разсрочване на наемите на общинските имоти

Вмомента се обсъжда отсрочване на наемите на общинските имоти. Това заяви Силвия Георгиева, изпълнителен директор на Национално сдружение на общините в Република България, в предаването Бизнес старт по Bloomberg TV Bulgaria."Още преди обявяването на извънредното положение, общините започнаха да се подготвят“, каза Силвия Георгиева. Тя обясни, че в момента се работи за разширяване на услугата "Домашен социален патронаж“, която дава възможност да се разнася топла храна до домовете на възрастните хора.По думите й разширява се обхватът не само на хората, които ще получат топъл обяд, но се разширява услугата – пазаруване, дезинфекция.

 

"Стремим се да обхванем максимално широк кръг от български граждани, които трябва да останат по домовете си – най-вече възрастните хора“, обясни тя. Общините съдействали максимално на контролните органи и работили пряко с гражданите за спазване на разпоредбите на Националния оперативен щаб.

 

"Създадоха се общински кризисни щабове. Кметовете призовават стриктно да се спазват препоръките и изискванията на националния щаб, за да се ограничат контактите между хората“, допълни тя и подчерта, че се разчита на трезвия разум на всеки български гражданин в тази ситуация. Изпълнителен директор на Национално сдружение на общините в Република България заяви, че в момента общините имат най-голяма нужда от маски, санитарни и предпазни средства, дезинфектанти за социалните работници и за служителите на първа линия в администрация.

 

 

dnes.bg

 

Затваря се единствената страна в Европа без COVID-19

Коментари

Новини Варна