IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
14:09 | 6 февруари 2014
Обновен: 04:11 | 14 май 2024

Зам.-министър: Родният маргарин е качествен

Зам.-министър: Родният маргарин е качествен

По материала работи: Златина Добрева
Зам.-министър: Родният маргарин е качествен

Българските потребители трябва да са напълно спокойни – не само маргаринът, но и всички хранителни продукти, се подлагат на възможно най-стриктния контрол. В България ядем най-качествените храни. Това заяви зам.-министърът на земеделието Явор Гечев в отговор на журналистически въпрос какви мерки ще се предприемат спрямо маргарина, който съдържал трансмазнини. Той посочи, че конкретният проблем е тема на световен дебат и някои от мненията се поляризират.
Гечев посочи, че програмата за развитие на селските райони предвижда възможност за т.нар. колективни инвестиции. Това означава, че примерно 10 или 20 производители могат да се сдружат и, ползвайки например обща база за съхранение на зърно или на плодове и зеленчуци, да печелят с 20% повече от досега. Гечев обясни също, че в програмата са залегнали мерки за стартиращ бизнес. Нашата цел е да дадем на хората  в малките селища възможност за устойчив бизнес, а не за сезонна работа. Така ще се избегне и обезлюдяването на селата, посочи той.
Гечев каза още, че до месец – месец и половина ще се избегне забавянето на подадените близо 900 проекта във фонд „Земеделие“.
Ставри Стефанов

Коментари

Новини Варна