IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
12:43 | 31 януари 2014
Обновен: 07:56 | 24 април 2024

Стимулират круизния туризъм с пари по европроект

Стимулират круизния туризъм с пари по европроект

По материала работи: Златина Добрева
През 2014 г. с над 4 млн. лв. развиват туризма във Варна

Круизният туризъм в България и в частност във Варна ще бъде развиван с пари по европроект. Това стана ясно от заседанието на постоянната комисия „Европейски въпроси и международно сътрудничество“, която функционира в рамките на местния парламент. Варна заедно с още 5 родни пристанища ще вземат участие в проект “LIMEN: Културни пристанища от Егейско и Черно море“. За целта е предвидена сума от над 181 000 лв., осигурени от европейския фонд и Регионалното министерство.
„Идеята е да се създадат круизни маршрути между всички пристанища от Егейско и Черно море. Освен това ще бъдат поставени информационни табели на българските пристанища и ще бъде изработен „гайд“, коментира и. д. директор на Културната дирекция в община Варна Десислава Георгиева.  За целта от местния бюджет за 2014 г. ще бъдат отпуснати 22 703 лв. под формата на заем. В последствие тази сума трябва да бъде възстановена от Договарящия орган през идната година.
Слав Велев

Коментари

Новини Варна