IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
15:04 | 18 януари 2014
Обновен: 07:57 | 24 април 2024

Определят интензитета за поддържане на зелените площи във Варна

Определят интензитета за поддържане на зелените площи във Варна

По материала работи: Златина Добрева
С конкурс събират идеи за Аспарухов парк

Интензитетът на поддържане на зелените площи във Варна ще бъде тема на обсъждане в предстоящото заседание на комисията по „Благоустройство и комунални дейности“, която функционира в рамките на местния парламент в града.
В преписка до Общинския съвет кметът Иван Портних предлага озеленителните дейности в петте района на Варна да бъдат разделени на 4 категории: представително, оптимално, средно и частично поддържане. Това се налага във връзка с приемането на бюджета на града за 2014 г., уточнява Портних.
Съобразно категоризацията в I представителна категория ще се коси и събира трева между 12 и 15 пъти за 2014 г. на площ от 80 дка. За същата дейност във II категория (оптимално) е предвидена интензивност от 8 – 10 пъти годишно, но на площ от 300 дка. В III категория (средно) ще се коси и събира трева 3 - 5 пъти през 2014 г. върху площ от 635 дка. 2 пъти годишно ще се обработват 1864 дка в IV категория.
Санитарната резитба на дървена растителност е заложена едва 2 пъти за 2014 г. в представителната I категория. Поддържането на чистотата на зелените площи и алеи е целогодишно по предварително изработен график, става ясно още от докладната на кмета.
Слав Велев

Коментари

Новини Варна