IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
12:40 | 16 януари 2014
Обновен: 14:20 | 19 април 2024

НАП: Декларацията с баркод избягва грешките

НАП: Декларацията с баркод избягва грешките

По материала работи: Златина Добрева
НАП: Декларацията с баркод избягва грешките

Декларацията за облагане на доходите с баркод гарантира на клиентите, че няма да се допускат технически грешки, тъй като дължимият данък се изчислява автоматично след попълване на приложенията на различните видове доход, съобщиха от НАП.
Новата декларация с баркод вече е качена на интернет страницата на Националната агенция за приходите. Електронният формуляр трябва да се изтегли на компютър и да се попълни "офлайн", припомнят от институцията.
От НАП напомнят също, че изпращането на декларация с баркод предполага и по-бързо възстановяване на надвнесен данък. Това е така, защото не се налага допълнителното обработване и попълване на данните от тези декларации ръчно, тъй като информацията директно се прехвърля от формуляра след сканирането на баркода.
Подаването на декларацията става с изпращане по пощата или на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер. Декларацията може да се подаде и лично в офис на НАП.
Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимият данък за довнасяне.

Коментари

Новини Варна