IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Икономика
14:43 | 14 януари 2014
Обновен: 12:08 | 11 април 2024

Варна привлича туристи с TALL SHIPS на изложение в Щутгарт

Варна привлича туристи с TALL SHIPS на изложение в Щутгарт

По материала работи: Златина Добрева
Варна привлича туристи с TALL SHIPS на изложение  в Щутгарт

Община Варна и регионът участват за девети пореден път на най-големия международен туристически панаир в Германия и Европа за широката публика – СМТ (Caravan – Motor – Touristik), който се провежда от 11 до 19 януари тази година в Щутгарт. Очаква се събитието да привлече над 230 000 посетители, коментират от общинската пресслужба.
Основният интерес на гостите е насочен към Българското Черноморие, което е мащабно представено в каталозите на всички големи и средни туроператори. Щандът на община Варна от началото на изложението се радва на голям интерес сред посетителите, някои от които искат да повторят миналогодишната си почивка в България. Интерес се проявява към обиколните и круизните пътувания, които имат еднодневен престой в града.
Общината представя успешно и Културния календар за 2014 г., както и регатата Tall Ships, на която морската столица ще бъде домакин в периода 30 април – 3 май 2014 г. Събитието предизвика голям интерес сред участниците в туристическата борса. Тази година с над  30 хотела регион Варна присъства в програмите на големия туроператор Schauinsland, който за първи път предлага морската столица в своите програми.
Туроператорите са оптимистични в своите прогнози и очакват ръст в продажбите за предстоящия сезон. През ноември Варна презентира кандидатурата си за Европейска столица на културата 2019 г. на международния панаир в Лайпциг (20 – 24 ноември). Същия месец туристическият офис на общината участва в професионалното Road Show, проведено в 10 града на Германия. В Дрезден пък Варна представи своя туристически продукт на презентацията на Der Touristik (ITS, Tjereborg, Jan Reisen и Der Tour).

Коментари

Новини Варна