IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Икономика
20:20 | 29 май 2014
Обновен: 16:47 | 12 април 2024

Безработни стават блюстители на реда във варненските села

Безработни стават блюстители на реда във варненските села

По материала работи: manager
Безработни стават блюстители на реда във варненските села

190 безработни ще бъдат назначени, като блюстители на реда във варненските села. Те ще бъдат наети по държавна програма за срок от 8 месеца, на пълен работен ден с длъжност "Пазач - сътрудник по опазване на обществения ред". Програмата "Сигурност" се осъществява съвместно с МВР и Областните администрации. Целта е да се намали безработицата чрез осигуряване на заетост в дейности по опазване на обществения ред в населени места, където няма териториално звено на МВР.

Подборът на кандидатите ще се извършва от областна администрация Варна по изготвен от бюрата по труда списък с подходящи безработни лица, съгласуван с поделенията на МВР.

Работодателят, съвместно с органите на МВР, ще провеждат инструктаж на наетите по програмата лица, след което ще предоставят идентификационна карта на всяко лице, с която ще се легитимира при изпълнение на трудовите си задължения.

За област Варна са одобрени 190 работни места, които са на територията на общините Ветрино (42 работни места), Вълчи дол – (74 работни места), Девня (8 работни места) и Провадия – (66 работни места). Очаква се одобрените кандидати да започнат работа през месец юни.

Черно море

Коментари

Новини Варна