IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
14:18 | 6 юни 2014
Обновен: 20:21 | 12 април 2024

На общо събрание решават отново за промени в капитала на МБАЛ „Света Анна“

На общо събрание решават отново за промени в капитала на МБАЛ „Света Анна“

По материала работи: manager
На общо събрание решават отново за промени в капитала на МБАЛ „Света Анна“

На общо събрание на акционерите на МБАЛ „Света Анна“ във Варна, което е предвидено за 16 юни, ще се решава отново за промяна на капитала на дружеството. Това научи „Черно море“ от д-р Ивайло Бояджиев, представител на община Варна, която държи 33,6% от акциите. Държавата ще опита за девети път да увеличи дела си в акционерното дружество. Формалният повод са вложените в ремонта на Спешния център 1,2 милиона лева, както и средствата, инвестирани за закупуване на компютърен томограф. Моето лично мнение е, че и община Варна трябва да поиска увеличение на дела си с оглед на направените инвестиции. От 2003 г. досега тя е вложила близо 7 млн. лв. в МБАЛ „Света Анна“ под различни форми - нова апаратура, оборудване, ремонти и други. Смятам също и, че общината трябва да увеличи контролните си функции в дружеството, каза още д-р Бояджиев. 

В дневния ред на общото събранието са включени също предложения за промени в борда на директорите устава на дружеството.
На своето заседание днес комисията по собственост и стопанство реши д-р Бояджиев да бъде упълномощен на предстоящото събрание на акционерите да гласува против всички предложени промени.

Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна