IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
18:28 | 17 юли 2014
Обновен: 17:09 | 15 април 2024

Ремонтират пътя Вълчи дол - Войводино

Ремонтират пътя Вълчи дол - Войводино

По материала работи: Слав Велев
Ремонтират пътя Вълчи дол - Войводино

Във Вълчи дол се състоя тържествено откриване на строителна площадка на обект „Рехабилитация на път Вълчи дол и частична подмяна на улична водопроводна мрежа в село Червенци”, финансиран от Програмата за развитие на селските райони, по Мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”. Стойността на проекта е 3 623 453,13 лева.

Към момента изградената водопроводна мрежа в село Червенци е от азбесто-циментови тръби и е силно амортизирана, с чести аварии и големи загуби на питейна вода. Ето защо в проекта е разработена частична подмяна на водопроводна мрежа, която да позволи по-ефективно и по-пълноценно използване на водните ресурси. Предвиденият за рехабилитация водопровод е с дължина 1 780 метра, като трасето ще преминава през главните улици на село Червенци. Ще бъдат изградени и сградни водопроводни отклонения към прилежащите имоти.

Проектът за рехабилитация на път Вълчи дол – Войводино предвижда изпълнението на строителни работи за възстановяване, укрепване и цялостно асфалтиране на участък с дължина 4 838 метра, с начална точка – централната част на гр. Вълчи дол, пл. „Христо Ботев“ до табелата на село Войводино. В проекта се включва още подмяна на бордюри и тротоарни площи, възстановяване на банкети и откоси, ремонт на водостоци. Договореният срок за изпълнение е една година, като амбицията на възложител и изпълнител е дейностите да приключат предсрочно.

Коментари

Новини Варна