IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
14:11 | 21 юли 2014
Обновен: 20:25 | 28 март 2024

Общината ще ремонтира Спортна зала

Общината ще ремонтира Спортна зала

По материала работи: Слав Велев
Общината ще ремонтира Спортна зала

Варненци ще следят изкъсо строителните дейности

Община Варна ще прави ремонта на Спортната зала в града. Това решиха местните народни избраници по време на последната си сесия. Общинският съвет задължи кмета Иван Портних периодично да публикува в средствата за масова информация новини за строителните дейности, които се извършват в Двореца на културата и спорта в морската столица и тяхната етапна готовност. 

Сагата с ремонта на Спортна зала се разрази с пълна сила в последния месец. Община Варна се явява бенефициент на средствата от 4,5 млн. лв., отпуснати от държавата за строителни дейности по реконструкцията на зала "Конгресна". Именно поради тази причина кметът Иван Портних, пусна предложение до Общинския съвет и ръководството на ДКС, съобразно което местната администрация да избере изпълнител и организира ремонта. Първоначално принципалът на дружеството Симеон Варчев се противопостави на тази идея, като съобщи, че дори е стартирал процедура по обществена поръчка за избор на изпълнител. По късно обаче размисли и склони общината да направи ремонта, като излезе и с отворено писмо до медиите по темата.

Сега местният парламент гласува решение, с което разреши на общината да извърши ремонта, но задължи кмета Иван Портних да осигури пълна прозрачност по реализацията на строителните дейности.

Стойността на капитала на общинското дружество бе увеличена с въпросната сума от 4,5 млн. лева, а обществената поръчка пусната от Симеон Варчев бе отменена.

Черно море

Коментари

Новини Варна