IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
12:18 | 2 август 2014
Обновен: 13:29 | 13 април 2024

Август се очаква да е най-силният месец за летния туристически сезон

Август се очаква да е най-силният месец за летния туристически сезон

По материала работи: Златина Добрева
Август се очаква да е най-силният месец за летния туристически сезон

Август се очаква да бъде най-натовареният и силен месец за летния сезон на българското Черноморие. Практиката от миналите сезони показва, че пикът на посещенията продължава до 25 август.
Високият клас хотели в големите курортни комплекси край Варна все още не са препълнени, заяви за Bulgaria ON AIR доц. Стоян Маринов, член на УС на Туристическата камара в града.
Негативно влияние върху приходите от летния сезон през първите два месеца оказаха обилните дъждове и последвалите ги наводнения, напрежението между Украйна и Русия, както и вътрешната политическата обстановка.
Експертните очаквания са за ръст от 4-5% на посещенията на броя на туристите във Варна и по цялото Черноморие през най-силния летен месец спрямо изминалите юни и юли.
И тази година най-много са руските летовници, не малка част от които са отседнали във ваканционни имоти, закупени от тях. След тях се нареждат туристите от Германия и Румъния.

Коментари

Новини Варна