IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
18:23 | 7 август 2014
Обновен: 03:22 | 20 април 2024

Засякоха нередности в колонките на 2 бензиностанции

Засякоха нередности в колонките на 2 бензиностанции

По материала работи: Ставри Таргов
Засякоха нередности в колонките на 2 бензиностанции

В 2 бензиностанции се използват средства за измерване без валидни знаци от метрологична проверка. Това установиха при свои проверки през втората половина на юли т.г. инспекторите от Регионалния отдел “Метрологичен надзор – Северна България – месторабота Варна”.
За констатираните нарушения са съставени протоколи за задължителни предписания за привеждането на везните в съответствие с изискванията на Закона за измерванията и 1 акт за установяване на административно нарушение, като предстои образуване на административно-наказателно производство по отношение на още 1 нарушител.
По време на акцията, която е във връзка с активния летен сезон, са проверени приоритетно обекти,
използващи средства за измерване в бензино-газстанции и везни в търговската мрежа на курортни селища и комплекси по Северното Черноморие - Шабла, Каварна, Балчик, с. Кранево, с. Приселци, Старо Оряхово, с. Шкорпиловци, Бяла и курортните комплекси Св. св. Константин и Елена и Златни пясъци. Проверките са обхванали 24 бензино-газстанции и 46 магазина с 64 средства за измерване.

Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна