IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
06:01 | 22 август 2014
Обновен: 12:11 | 13 април 2024

Заради времето и праха автомивките с увеличена работа

Заради времето и праха автомивките с увеличена работа

По материала работи: Златина Добрева
Заради времето и праха автомивките с увеличена работа

Автомивките във Варна имат повече работа от миналата година. Това установи репортерска проверка на „Черно море“.
През този летен сезон имаме повече клиенти, каза Румен Иванов, който стопанисва една от автомивките в града. Според мен това се дължи на променливото време през лято 2014. Юни и юли непрекъснато валя през ден или два, това цапа колите на хората и идват по-често, смята Румен. Той каза, че българинът не е забогатял толкова, че да си позволява често посещение на мивка. Когато колата е мръсна, гледаш да я почистиш, естествено е, добави Радев.
Прашните улици също способстват за по-бързото замърсяване на колите. Работих 1 година в Германия и там не съм виждал да има автомивки като тук, едва ли не на всеки ъгъл, там този бизнес не е толкова печеливш, защото улиците са чисти и колите не се цапат. Това пък каза за вестника ни Стефан Стефанов на 32 години, който чакаше с автомобила си за ред пред една от автомивките.
Даже съм забелязвал, че когато вали дъжд, в Германия не се образува такава мръсна кал по пътищата и колите им пак остават чисти. Там рядко мият, защото не се налага, каза още Стефан.
Някои собственици на автомивки пък твърдят, че работата не се е увеличила. Честно да ви кажа, не съм видял повече да идват тук, каза Марин, който е служител в автомивка. Аз живея в „Младост“ и там видях как един съсед си мие колата, докато валеше дъжд. Сложи малко течен препарат, взе гъбата, съблече се до кръста и си изми колата без пари. Ние българите си падаме малко сметкаджии, каза с усмивка на лице Марин.
Деян Балевски

Коментари

Новини Варна