IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
15:38 | 8 октомври 2014
Обновен: 12:22 | 14 април 2024

Без увеличение на наемите за централните магазини

Без увеличение на наемите за централните магазини

По материала работи: Слав Велев
Без увеличение на наемите за централните магазини

Не се забелязва увеличение в размера на наемите на магазините в централните части на Варна. Това разкри пред chernomore.bg Добромир Ганев от Варненската асоциация за недвижими имоти.

Той коментира сигнал на наш читател, според когото цените на наемите отново са тръгнали нагоре. Читателят ни Христо Маринов изрази възмущението си от подобно покачване и заяви, че за бизнеса е трудно да оцелява при тези нива на наемите.

Няма подобна тенденция в момента, каза Добромир Ганев. Преди две-три години имаше срив в цените, след това те се стабилизираха, описа ситуацията експертът.

Цените са различни и за различните улици, не забравяйте това. Така например на бул „Цар Освободител“ наемателите плащат една сума, докато по „Сливница“ и „Владислав“ е съвсем различна, каза Ганев.

Според него в момента Варна не изпитва глад за свободни бизнес площи. Ние обаче нямаме нови бизнес сгради, засега никой не инвестира в това, съобщи Добромир Ганев.

Той разкри, че все пак съществува интерес от IT фирми, както и такива, предлагащи аутсорсинг услуги към свободни офиси. Търсенето обаче не е като в София, категоричен е експертът.

Ако внезапно се появи нужда от бизнес площи във Варна, не очаквам да се създаде проблем, тъй като веднага ще се появи инвеститор, който за година-две да вдигне сграда, каза Добромир Ганев.

Деян Балев

Коментари

Новини Варна