IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
13:48 | 9 октомври 2014
Обновен: 09:49 | 17 април 2024

ЧЕЗ и БЕХ ще спасяват ТЕЦ "Варна"

ЧЕЗ и БЕХ ще спасяват ТЕЦ "Варна"

По материала работи: Златина Добрева
ЧЕЗ и БЕХ ще спасяват ТЕЦ "Варна"

Ръководствата на ЧЕЗ и БЕХ работят активно и водят конструктивни дискусии за бъдещето на ТЕЦ "Варна", съобщиха от пресцентъра на електроразпределителното дружество. Двете компании са сформирали работна група, която в срок до 31 октомври 2014 г. трябва да намери технико-икономическо решение за удължаване живота на централата. Един от обсъжданите варианти е сформиране на проектно дружество, което да финансира екологизацията на трите по-нови блока на ТЕЦ "Варна" (4-ти, 5-ти и 6-ти) и да вземе централата под наем, уточняват от ЧЕЗ.
„Сформирането на работната група и преговорите с БЕХ са поредната стъпка, която правим в опит да удължим живота на централата. В лицето на холдинга намерихме ценен партньор, който проявява интерес да се реши казуса с бъдещето на ТЕЦ-а. Надяваме се преговорите да имат успех“, коментира изпълнителният директор на ТЕЦ "Варна" Минчо Минчев.
Работната група е готова да обсъжда всички варианти, включително и такъв, разработен от експерти на синдикатите, стига той да бъде предоставен.

Коментари

Новини Варна