IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
05:40 | 10 октомври 2014
Обновен: 12:01 | 13 април 2024

Данъчните вече пускат снимки на коли за продан

Данъчните вече пускат снимки на коли за продан

По материала работи: Златина Добрева
Данъчните вече пускат снимки на коли за продан

Данъчните вече пускат и снимки на продаваните возила. Това видя репортер на „Черно море“ в сайта на Националната агенция за приходите (НАП).
Доскоро само в някои от секциите се появяваше фотос на обекта за продан. Очевидно служителите разчитат да раздвижат интереса на публиката, като сложат и снимка на „стоката“.
Това обаче едва ли ще помогне на бял “Фолксваген Голф” с русенска регистрация, който се продава на търг от служителите на НАП във Варна с начална цена 390 лева. Който иска да участва в наддаването, трябва да даде 78 лева депозит. От публикуваната снимка става ясно, че колата не е в особено добро състояние и не е сигурно дали ще намери скоро собственик.
Ако такъв не се появи, данъчните ще проведат нов търг, и така докато продадат колата. Фолксвагенът се намира в гараж на митница Русе. Търгът ще се проведе на 20 октомври.
Варненските данъчни служители имат за продан и товарен автомобил, също с марката фолксваген. Машината е с първа регистрация от 1998 г., а началната й цена в търга ще бъде 1720 лева. Депозитът за участие е точно 344 лева. И за този автомобил наддаването ще се проведе на 20 октомври.
От НАП – Варна, са се заели със задачата да продадат и имот в село Венелин, община Долни чифлик. Жилищна сграда с площ 35 квадратни метра, мазе и дворно място ще се разиграе на търг чак на 3 декември. Началната цена започва от 16 000 лева, а депозитът за участие е 3200 лева.
Прави впечатление, че НАП в морската столица няма навика да публикува снимки на продаваните имоти. Данъчните в Пловдив например пускат фотоси, което значително улеснява бъдещите купувачи.
Дидо Пенев

Коментари

Новини Варна