IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
10:08 | 16 октомври 2014
Обновен: 14:32 | 13 април 2024

Селският туризъм край Варна не върви

Селският туризъм край Варна не върви

По материала работи: Златина Добрева
Селският туризъм край Варна не върви

Селският туризъм край Варна не е особено печелившо занимание. Това каза пред „Черно море“ доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.
Мащабите на селския туризъм по морето не са такива като на други места в страната. Тук обикновено туристите идват през лятото, за да ползват море и плаж, не да ходят на село, казаха пред вестника ни туроператори.
Не очаквайте, че някой ще дойде от вътрешността на страната до Варна, за да търси село, където да почива, категорични са експертите. Според тях най-добрите условия за селски туризъм са в планинските местности и населените места, които са запазили традициите си.
Иначе възрастни хора от морската столица заедно с внуците си обичат да ходят в къщи за гости и по села край Варна, но предимно през уикендите. Остават най-много 4-5 дни във въпросните места за настяване, каза Стоян Маринов.
Експертът е на мнение, че високата цена на тока, както и ниските доходи на хората способстват за това селският туризъм да не е особено печеливш.
Имам информация, че след покачването цените на тока много малки хотели и къщи за гости са претърпели загуби, каза доц. Маринов. Според него търсенето на оферти към селския туризъм спада.
Деян Балев

Коментари

Новини Варна